Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Placki z cukinią i kurczakiem"
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 47
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 47
Składniki
Pierś pokrój w drobną kostkę i posyp przyprawą do drobiu.
Namocz mięso w jogurcie wymieszanym z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, po czym odstaw je na godzinę do lodówki.
Cukinię ze skórką zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Dopraw ją solą i poczekaj, aż puści sok.
Do odciśniętych warzyw dodaj zamarynowanego kurczaka, jajka, mąkę i drobno posiekaną natkę pietruszki.
Dobrze wymieszaną masę nakładaj łyżką na patelnię i smaż dość grube placki. Gotowe danie serwuj np. z sałatką z ogórków.Źródło: Kurier TV