Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 46
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 545
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 65
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85705
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 166
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 46
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 545
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 65
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85705
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 166
Składniki
Cukinie umyj, osusz papierowym ręcznikiem, odetnij końce. Ziemniaki obierz, umyj. Bazylię opłucz, osusz, oderwij listki, potnij je w cienkie paseczki. Przygotowane warzywa zetrzyj na tarce o dużych otworach. Wymieszaj w dużej misce z jajkami, mąką oraz startym parmezanem i bazylią.
Ciasto warzywne przypraw solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Na patelni rozgrzewaj po 1-2 łyżki oleju. Łyżką nakładaj porcje ciasta, formując owalne placki. Smaż na złoty kolor (w sumie ok. 15 minut).
Placki przełóż na kilkakrotnie złożony papierowy ręcznik, by ociekły z tłuszczu. Podawaj z dodatkiem sosu czosnkowego. Gotowe danie udekoruj, np. bazylią.Źródło: Naj