Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy z dnia poprzedniego z obiadu zostaną nam ziemniaki, zawsze znajdzie się ciekawy pomysł na ich wykorzystanie. Tym razem w formie placków z dodatkiem sera ;)
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1860
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 252
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 47
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 81
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1860
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 252
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 47
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 81
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Składniki
Ziemniaki i ser dokładnie ugnieść lub przecisnąć przez praskę. Na maśle usmażyć pokrojoną w kostkę cebulę. Do ziemniaków z serem przełożyć cebulę, przyprawy, jaja i bułkę tartą. Całość dokładnie ze sobą połączyć.
Następnie ciasto nakładać łyżką i panierować w bułce tartej formując placki. Kłaść na rozgrzany olej i smażyć z obu stron. Podawać z dowolnymi dodatkami, u mnie sos pieczarkowy, ale równie dobrze może być czosnkowy :) Smacznego!