Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Placki ryżowe w sosie pieczarkowym"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24353
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 126
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 4812
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24353
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 126
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 4812
Składniki
<strong>Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej.</strong>
Placki: olej rozgrzej w rondlu, wsyp ryż, podpraż. Zalej bulionem, ugotuj do miękkości. Ostudź.
Do ryżu dodaj jajko, ser, natkę i 2 łyżki bułki tartej, przypraw, wyrób. Z masy uformuj placuszki (jeśli masa się nie klei, dodaj jeszcze łyżkę bułki tartej). Placki obtocz w bułce tartej, usmaż na oleju z obu stron.
Sos: cebulę pokrój w kostkę, pieczarki na plasterki. Olej rozgrzej na patelni, zeszklij cebulę. Dodaj pieczarki, podsmaż. Wlej pół litra wody, posyp majerankiem, zagotuj. Szklankę wody rozrób z mąką i śmietaną, wlej do pieczarek, zagotuj. Przypraw. Sosem polej placki.
Czas przygotowania: 45 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 2,50 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie