Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
świetna alternatywa dla placków ziemniaczanych, smaczna i pełna wartości odżywczych
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 78
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 139
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 78
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 139
Składniki
Płatki i mąkę wymieszać w misce; dodawać stopniowo tyle mleka, aby uzyskać ciasto o konsystencji jak na klasyczne placki ziemniaczane. Odstawić na 1 godz. w chłodne miejsce, aby masa napęczniała. Przed smażeniem dodać jajko, majeranek, przeciśnięty przez praskę czosnek i sól. Dobrze wymieszać. Nakładać łyżką na petelnię z rozgrzanym olejem i smażyć z obu stron na złoty kolor, jak placki ziemniaczane. Serwować jak placki ziemniczane - z sałatką, polane śmietaną czy sosem (grzybowy, pomidorowy, czosnkowy) albo jako dodatek do mięs w sosie.