Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Placki na śniadanie"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7061
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 158
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 341
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7061
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 158
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 341
Składniki
Rabarbar pokrój na małe kawałeczki i zasyp cukrem. Odstaw na kilka minut. Przygotuj ciasto: przesianą mąkę połącz z proszkiem do pieczenia, dodaj maślankę, jajka, olej i zmiksuj. Ciasto odstaw na ok. 10 min.
W tym czasie w rondelku duś rabarbar, aż zacznie się rozpadać. Placuszki usmaż na rozgrzanej patelni (bez oleju) z obu stron. Podaj z sosem rabarbarowym (i ew. serkiem homogenizowanym).Źródło: Świat kobiety