Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 54
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 66
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 60
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 54
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 66
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 60
Składniki
Dynię oczyść, przekrój na ćwiartki i łyżką usuń pestki oraz miąższ. Następnie obierz ze skórki (dyni hokkaido nie trzeba obierać) i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Cebulę obierz i drobno posiekaj. Chleb tostowy pokrój w kostkę.
Mielone mięso włóż do misy. Dodaj dynię, cebulę, kostki chleba, posiekaną miętę i oregano, pokrojony drobno imbir, jajka i nasiona z dyni. Wlej śmietanę i całość dopraw do smaku solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszaj. Ser pokrój w drobną kostkę.
Na patelni rozgrzej olej, łyżką nakładaj masę dyniową, tworząc placki. Na każdym rozłóż po kilka kostek sera i przykryj małą ilością masy. Smaż z obu stron do przyrumienienia. Usmażone placki przełóż na serwetkę, która odsączy zbędny tłuszcz. Podawaj z sałatką.Źródło: Na żywo