Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, łatwe w wykonaniu, lubiane przez dorosłych i dzieci
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27494
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 176
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 202
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1249
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27494
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 176
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 202
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1249
Składniki
Filet oczyścić ze skórek i tłuszczu, pokroić w drobną kostkę, posypać vegetą i pieprzem. Odstawić na godzinę w chłodne miejsce. Przygotować ciasto. Jajka roztrzepać i dodawać po łyżce mąki, mieszać żeby ciasto było gładkie ( gęstość jak na naleśniki). Dodać majonez, sól do smaku i mięso, wymieszać. Na patelni rozgrzać tłuszcz kłaść małe porcje jak kotlety mielone i smażyć na złoty kolor.
Podawać z żurawiną lub surówką, ziemniakami lub kaszą