Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Placki cytrynowe"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 30
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 20
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 283
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 30
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 20
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 283
Składniki
Białka oddzielam od żółtek i ubijam na półsztywno. Żółtka, serek, mąkę, mleko, cukier, proszek do pieczenia i skórkę z cytryny mik- suję. Delikatnie mieszam z białkami.
Masę nakładam łyżką na gorącą beztłuszczową patelnię, formując placuszki (inne patelnie należy posmarować olejem za pomocą pędzelka). Gdy na ich powierzchni pojawią się pęcherzyki powietrza, przewracam placki na drugą stronę. Upieczone układam na talerzu i mocno oprószam cukrem pudrem.
35 min • Porcja 230 kcal • Koszt porcji 1,30 zł • Przepis na 4 porcje.Źródło: Kobieta i życie