Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 933
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 38
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 87
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 64
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 933
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 38
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 87
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 64
Składniki
Cukinię zetrzeć na tarce o średnich oczkach, lekko osolić i odstawić (solimy bardzo niewiele gdyż feta będzie słona). Gdy cukinia puści sok dokładnie wyciskamy. W drugiej misce wymieszać żółtka jaj, rozgniecioną widelcem fetę, cebulę pokrojoną w kostkę, mąkę, proszek do pieczenia, bazylię i pieprz. Dodać odciśniętą cukinię, wymieszać. Z białek ubić pianę i delikatnie wymieszać z powstałą masą. Na rozgrzanym oleju kokosowym placki smażymy z obu stron. Nie smażyć w zbyt wysokiej temperaturze, aby placki się nie spaliły.