Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mały eksperyment z tradycyjnymi plackami, w sam raz na słodki obiad, śniadanie lub deser
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6372
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 136
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 782
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6372
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 136
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 782
Składniki
W misce mieszamy jogurt naturalny, mleko i jajka. W drugiej misce mieszamy mąkę z cukrem pudrem, proszkiem do pieczenia oraz budyniami. Suche składniki przesypujemy do miski ze składnikami mokrymi i miksujemy na gładką masę.
Na rozgrzaną patelnię kładziemy po łyżce masy, formujemy placki i smażymy z obu stron na rumiano. Placki można podawać z owocami, miodem, ulubionym sosem, etc. *budyń śmietankowy można zamienić na inny smak