Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywne danie dla wszystkich ,którzy preferują dania bezmięsne w piątek.
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 58
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 101
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 38
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 58
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 101
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 38
Składniki
Brokuła podzielić na różyczki ,ugotować.Ser utrzeć na tarce o grubszych otworach ,wybić i dodać jajka ,doprawić solą i pieprzem.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia.Jajka rozkłócić z serem doprawić gałką muszkatołową i dodawać na przemian brokuła i mąkę dokładnie mieszając.
Na patelni rozgrzać tłuszcz kłaść łyżką placki,smażyć na wolnym ogniu na złoty kolor z obu stron.Osączyć na papierowym ręczniku.
Cebulę pokroić w piórka.Pieczarki obrać pokroić .W rondelku rozgrzać olej wrzucić cebulę chwilę podsmażyć ,dodać pieczarki smażyć 5 min. dodać 1/2 łyżki mąki chwilę smażyć rozprowadzić gorącą wodą ,doprawić solą , pieprzem chwilę gotować ,dodać śmietanę.Placki polać przygotowanym sosem .z podanych składników smaży się 4 placki.Smacznego!!!!!