Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Placek ziemniaczany zbójnicki"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27494
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 176
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 202
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1250
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27494
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 176
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 202
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1250
Składniki
Obrane i umyte ziemniaki zetrzyj razem z cebulą na tarce o małych oczkach. Dodaj mąkę, jajka, sól i pieprz. Wymieszaj i usmaż duże placki.
Mięso mielone podsmaż na suchej patelni i przełóż do garnka.
Posiekaną cebulę zeszklij na oleju. Następnie dorzuć paprykę i smaż kilka minut. Dołóż warzywa do mięsa.
Zalej całość przecierem, dosyp przyprawy i dodaj drobno pokrojone ogórki z czosnkiem.
Nałóż farsz na placki, złóż je na pół i posyp szczypiorkiem.
<strong>Małgorzata Pankiewicz z Gowina</strong>Źródło: Super TV