Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Placek z kozim serem"
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 43
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 97
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4780
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 43
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 97
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4780
Składniki
ok. 75 minut
Drożdże wkruszyć do kubeczka. Dodać cukier. Rozetrzeć na gładko. Odstawić na bok. Mąkę wsypać do miseczki. Dodać około 1/4 łyżeczki soli. Wlać olej i około 175 ml ciepłej wody. Dołożyć drożdże i zagnieść gładkie, jednolite ciasto.
Odstawić je pod przykryciem na 30 minut w ciepłe miejsce – w tym czasie ciasto powinno podwoić swoją objętość.
Cebulę obrać, pokroić w plasterki. Nieco tymianku odłożyć do dekoracji, od reszty gałązek oderwać listki. Wyrośnięte ciasto zagnieść i cienko rozwałkować na stolnicy oprószonej mąką.
Placek ułożyć na blasze przykrytej pergaminem. Posmarować kwaśną śmietaną, posypać cebulą. Poprószyć solą i pieprzem. Rozłożyć pokruszony kozi ser. Posypać listkami tymianku.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 250°C. Piec 10-12 minut. Przed podaniem placek pokroić na duże porcje i udekorować odłożonym tymiankiem.Źródło: Życie na gorąco