Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Placek z hiszpańską kiełbasą chorizo"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 727
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 145
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 84
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 607
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 727
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 145
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 84
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 607
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Z mąki, masła, jednego jajka i soli zagnieć ciasto, owiń folią i wstaw na godzinę do lodówki. Wylep formę w kształcie serca i piecz około 10 minut w 180°C.
Boczek pokrój w kostkę i podsmaż na patelni, dodaj posiekaną cebulkę i czosnek. Na koniec dodaj pokrojone suszone pomidory i przesmaż. Wszystko wyłóż na upieczony spód.
Śmietanę połącz z drugim jajkiem, serem oraz przyprawami. Wyłóż na wierzch farszu. Plasterki kiełbasy chorizo również podsmaż i ułóż na wierzchu tarty. Piecz kolejne 15 minut.Źródło: TV14