Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Placek węgierski ze śmietaną"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 28
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 233
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 28
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 233
Składniki
Ziemniaki obierz, umyj i zetrzyj na tarce razem z cebulą. Dopraw solą i po chwili odcedź. Dodaj jajko oraz mąkę i wymieszaj. Usmaż 2 duże placki.
Mięso pokrój, podsmaż w garnku, dolej wodę i duś 40 minut. Na patelni zeszklij cebulę i paprykę. Gdy wołowina będzie prawie gotowa, dołóż warzywa razem z przecierem pomidorowym.
Dopraw farsz pieprzem i rozłóż go na plackach. Wierzch udekoruj łyżką śmietany.
<strong>Przepis nadesłała: Katarzyna Mąka</strong>Źródło: Kurier TV