Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Placek po węgiersku"
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 106
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 38
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 422
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 106
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 38
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 422
Składniki
Ziemniaki i jedną cebulę ścieramy na drobnej tarce jarzynowej, lekko odciskamy. Dodajemy jajka, jedną łyżkę mąki, sól i pieprz. Mieszamy, partiami smażymy placki na rozgrzanym oleju.
Drugą, pokrojoną w kosteczkę cebulę, szklimy na łyżce oleju. Na tym samym tłuszczu przesmażamy pokrojone w kostkę mięso, mieszamy z cebulą. Na koniec dodajemy pokrojone w kostkę papryki, koncentrat pomidorowy, listek laurowy, sól, pieprz, majeranek, paprykę w proszku i osączoną kukurydzę. Dusimy do miękkości wszystkich składników.
Z łyżki masła i reszty mąki robimy zasmażkę, którą zaciągamy farsz. Placki podajemy z farszem.
Czas przygotowania 60 minut. Cena jednej porcji około 2,50 zł.
Wartość odżywcza jednej porcji 366 kcal. Białko 5,7 g/Tłuszcz 16 g/Węglowodany 25 gŹródło: Rewia