Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciężkie, wilgotne, cynamonowe ... to co tygryski lubią najbardziej :-)
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 117
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 380
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 426
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 117
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 380
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 426
Składniki
Jajka utrzeć na puszystą masę z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać olej, mąkę, proszek do pieczenia, sodę i cynamon, nadal ucierając. Marchew zetrzeć na dużych oczkach, ananasy pokroić w kostkę. Do ciasta dodać marchew, wiórki kokosowe i ananasa, wymieszać dokładnie łyżką. Formę posmarować tłuszczem, posypać bułką tartą. Ciasto piec w temp. 180 stopni ok. 1 godz. (do tzw. suchego patyka). Smacznego :-)