Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki prosty i niedrogi obiad lub podwieczorek, uwielbiany przez dzieci i nie tylko. Można posypać cukrem pudrem lub zjeść z konfiturą (to już słodki wypas ;)). Przepis jest banalnie prosty oparty na cieście naleśnikowym.
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 66
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 269
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 254
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 66
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 269
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 254
Składniki
Obierz dynię i zetrzej na tarce jarzynowej na grubych oczkach. Zrób ciasto naleśnikowe z pozostałych składników. Konsystencja musi być dość gęsta bo dynia trochę soku puści. Wymieszaj. Jeśli będzie za rzadkie dodaj mąki.
Dodaj cynamon. Jeśli zrobiłeś to wcześniej, nic się nie stało - ten przepis wybacza wszystko ;)
Nakładaj łyżką na gorąca patelnię z olejem lub oliwą. Obsmaż z obu stron.
Odłóż na papier, żeby tłuszcz odszedł. Posyp cukrem pudrem lub podaj z konfiturą. Jeśli do ciasta używasz napoju sojowego lub tego typu produktu uważaj z cukrem pudrem - pacanki będą słodsze niż na mleku zwykłym. Smacznego