Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja dla miłośników kozich serów. Tym razem pizzerinki z suszonymi pomidorami, szynką parmeńską i rukolą... ser kozi twardy dojrzewający firmy pasuje do tego idealnie. Skorzystajcie i spróbujcie, bo smak zachwyca :-)
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 46
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 91
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 46
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 91
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Składniki
Ciasto: Drożdże świeże rozpuścić w wodzie z dodatkiem cukru (suche od razu wsypać do mąki). Pozostałe składniki wymieszać w misce i dodać zaczyn. Wyrobić elastyczne ciasto, w razie potrzeby dodać wody lub mąki. Miskę przykryć folią spożywczą lub ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na ok 40-50 minut. Następnie ciasto podzielić na małe kawałki, z których uformować kółka o średnicy ok 7-9 cm. Każdy placek ciasta posmarować sosem pomidorowym, nałożyć tarty ser i pomidory suszone. Piec w 240 stopniach przez kilka minut.
Sos pomidorowy przygotowuję na bazie przecieru pomidorowego w kartoniku. W rondelku delikatnie przesmażam na oliwie pokrojoną w kosteczkę cebulę i ząbek czosnku. Do tego wlewam przecier, następnie dodaję sól, pieprz, szczyptę cukru do smaku i odrobinę oliwy z oliwek. Całość zagotowuję i mieszam kilka minut. Następnie odstawiam i blenduję. Sos pomidorowy jest delikatny i pyszny.
Po wyjęciu ułożyć kawałki szynki i rukolę, ew. pokruszony ser. SMACZNEGO!!!