Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 259
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 45
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 34
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 74
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 83
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 259
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 45
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 34
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 74
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 83
Składniki
Ziemniwki obrać pokroić w grube plastry i ugotować na pół twardo
Mąkę wsypać do miski dodać wodę gazowana lub piwo, przyprawę do ziemniaków, olej, sól i droższe i suche rozrobione z ciepła wodą. Ciasto wymieszać, w razie potrzeby dodać wody lub mąki
Gotowe ciasto rozłożyć na blachę obsypana mąka. Posypać serem startym na tarce, następnie rozmarynem i ziemniakami.
Ciasto pięć w temperaturze 200 stopni około 20 minut.
Czosnek obrać pokroić w plasterki zalać oliwa odstawić na czas pieczenia ciasta
Gotowe ciasto posypać rozmarynem i solą a następnie polać obficie oliwa. Smacznego