Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pizza z wędzonym boczkiem i szpinakiem"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 92
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 624
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1479
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 92
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 624
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1479
Składniki
Przygotuj ciasto oraz sos pomidorowy według przepisu podstawowego. Wyrośnięte ciasto ponownie zagnieć. Podziel na 4 porcje. Każdą cienko rozwałkuj, lekko podsypując mąką. Placki ułóż na blachach przykrytych pergaminem. Kulki mozzarelli pokrój na połówki, suszone pomidory – posiekaj.
Ciasto posmaruj sosem pomidorowym i obłóż mozzarellą. Pizze kolejno wstawiaj do piekarnika rozgrzanego do temp. 250 st. Piecz ok. 15 minut. Plasterki boczku wysmaż na chrupko na suchej patelni. Szpinak opłucz, osusz. Upieczone pizze przykryj boczkiem, udekoruj szpinakiem i suszonymi pomidorami.
ok. 1 godziny i 30 minut.
porcja ok. 830 kcal.Źródło: Tina