Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 287
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 137
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4949
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2326
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 287
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 137
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4949
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2326
Składniki
W podgrzanym mleku rozpuść drożdże i cukier.
Odstaw na 15 minut.
Przesiej do miski mąkę, zalej mlekiem, dodaj sól oraz oliwę i zagnieć ciasto.
Ciasto przykryj ręcznikiem i odstaw w ciepłe miejsce na godzinę.
Gdy urośnie wyłóż na posmarowaną olejem blachę.
Obierz czosnek, posiekaj i odłóż na 15 min.
Podgrzej oliwę, wymieszaj z czosnkiem i posmaruj ciasto.
Osącz tuńczyka, rozdrobnij widelcem i ułóż na wierzchu razem z pokrojonymi pomidorkami.
Posyp oliwkami i natką.
Piecz 15 minut w 225 st.C.