Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pizza z szynką drobiową"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 107
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 154
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 39
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 107
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 154
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 39
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Składniki
Mąkę wsyp do miski i połącz z rozpuszczonymi w ciepłej wodzie drożdżami. Dodaj szczyptę soli i wymieszaj. Wlej pół szklanki letniej wody i wyrób gładkie ciasto. Odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Formę o średnicy 30 cm wysmaruj oliwą i wyłóż ciastem. Pastę pomidorową połącz z rozgniecionym czosnkiem i szczyptą oregano. Pastą posmaruj ciasto.
Ułóż plasterki szynki, mozzarellę, kawałki cebuli i plasterki pieczarek. Posyp paseczkami papryki i listkami bazylii. Oprósz oregano, solą i pieprzem. Skrop oliwą. Piecz 20 minut w temp. 180 °C.Źródło: Na żywo