Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taką pizzę robiliśmy na zajęciach plastyczno-technicznych w szkole podstawowej :) Dawny przepis ale ten sam smak :)
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 320
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 456
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 427
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 279
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 320
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 456
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 427
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 279
Składniki
1. Pieczarki obrać, umyć, pokroić, podsmażyć z pokrojoną w piórka cebulą i papryką. 2. Z jajek, mąki i wody wyrobić ciasto mikserem dodać troszkę soli oraz suszoną natkę pietruszki. Pokroić parówki dodać do ciasta.. Wymieszać. 3. Rozgrzać olej, wylać ciasto, równo rozprowadzić, przykryć pokrywką. Smażyć na średnim ogniu. 4. Po około 7-8 minutach przewrócić placek na drugą stronę. Wierzch posmarować ketchupem, posypać przyprawą do pizzy/ ziołami prowansalskimi, wyłożyć pieczarki z cebulką i papryką, na to położyć 3 plasterki szynki konserwowej i wszystko posypać startym żółtym serem. Przykryć. Poczekać aż ser się roztopi. 5. Podawać z ulubionym sosem do pizzy lub z ketchupem.