Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pizza z nutką pikanterii"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 29
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 215
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 248
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 29
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 215
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 248
Składniki
Do wody wsyp drożdże, poczekaj, aż się rozpuszczą, wymieszaj i odstaw.
W tym czasie przesiej przez sito mąkę (musi się napowietrzyć). Dosyp sól i wlej oliwę. Połącz z drożdżowym rozczynem, wymieszaj i zagnieć. Ulep kulę, oprósz ją mąką i odstaw na godzinę w ciepłe miejsce.
Wyrośnięte ciasto rozgnieć palcami i nadaj kształt serca. Posmaruj je przecierem pomidorowym z solą, pieprzem, cukrem i oliwą. Następnie posyp startym parmezanem, rozłóż pepperoni oraz posiekane oliwki z czuszką.
Wstaw pizzę do piekarnika rozgrzanego do 250°C i piecz 12 minut. Gotową obłóż rukolą.
Czas: 60 min. 1 porcja = 360 kcal.Źródło: Kurier TV