Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kocham pizzę pod każdą postacią i z różnymi dodatkami. Troszkę odmieniłam moją pizzę i zrobiłam ją z mięsem mielonym. Wymieszałam również dwa rodzaje mąki do ciasta. Smakowo fajnie to komponowało z farszem.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 27
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 27
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
Mięso mielone podsmażyłam i dodałam pokrojoną w kostkę cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Chwilę smażyłam i dodałam jeszcze pokrojoną w kostkę paprykę. Przemieszałam wszystko i wlałam pomidory w puszce. Całość jeszcze chwilkę trzymałam na ogniu. Posoliłam do smaku i dodałam papryki w proszku:1/2 łyżeczki ostrej i tyle samo słodkiej.
Farsz wyłożyłam na ciasto i zapiekałam w piekarniku w 200 stopniach na przedostatnich szczebelkach przez ok 20 minut. Po tym czasie wyciągnęłam już upieczoną pizzę i podawałam z sosem czosnkowym.
Notatki: * miałam mięso mielone wieprzowe, polecam również wołowe mięso mielone * zamiast pomidorów z puszki można samemu pokroić 2 średniej wielkości pomidory * można zwiększać lub zmniejszać składniki dodatków * doprawiać wedle własnego smaku * można posypać mozzarellą * tu wymieszałam dwa rodzaje mąki, można ciasto zrobić z samej pszennej albo z samej żytniej * blaszka 28 cm średnicy * podałam składniki na 2 pizze