Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pizza z makrelą"
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20245
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 158
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2174
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20245
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 158
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2174
Składniki
Wierzch ciasta posmaruj przecierem pomidorowym wymieszanym z odrobiną soli, pieprzu, cukru i papryki.
Makrelę obierz ze skóry i wyjmij ości. Delikatnie rozdrobnioną ułóż na pizzy.
Na rybie połóż plastry pomidora.
Całość posyp pokrojonymi czarnymi oliwkami.
Tak przygotowaną pizzę wstaw na 20 minut do piekarnika rozgrzanego do 180°C.
Wyjmij danie i oprósz je startym żółtym serem. Podgrzewaj jeszcze 10 minut.
Gotową pizzę udekoruj listkami bazylii.
60 min ? Stopień trudności: średnie ? Kalorie: 370
<strong>Jadwiga Kwiek z Zakliczyna</strong>Źródło: Super TV