Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pizza z kiszoną kapustą i kiełbasą"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1758
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1758
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Składniki
Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej
Ciasto: mleko podgrzej, dodaj drożdże i cukier, mieszając, rozpuść. Mąkę wsyp do miski. Dodaj rozczyn drożdżowy, olej, jajko i szczyptę soli. Zagniataj ciasto około 5 minut. Odstaw do wyrośnięcia. Ciastem wyłóż blachę 24x30 cm, formując wyższe brzegi. Posmaruj białkiem.
Nadzienie: kapustę pokrój. Cebulę pokrój w kostkę. Masło stop, zeszklij cebulę. Dodaj kapustę, wlej rosół i wino, duś 15 min. Przypraw. Ziemniaki obierz, zetrzyj na tarce. Dodaj do kapusty. Dwie łyżki sera odłóż, resztę wsyp do kapusty, wymieszaj. Farsz ułóż na cieście.
Ananasa pokrój na kawałki, kiełbasę na plasterki. Ułóż na kapuście. Piecz około 30 minut w temp. 180°C. Dziesięć minut przed końcem pieczenia posyp odłożonym startym serem.Źródło: Chwila dla Ciebie