Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pizza z kiełbasą polską surową wędzoną /lub podobną/, czerwoną papryką, brokułem, czerwoną cebulą i oczywiście żółtym serem. Pyszna, sycąca i kolorowa:)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 173
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 173
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Składniki
Ciasto: do kubka z ciepłą wodą dodajemy drożdże, oliwę z oliwek, sól i dokładnie mieszamy. Mąkę przesiewamy robiąc stożek, na środku którego robimy dołek i wlewamy wodę z drożdżami. Dokładnie wyrabiamy a kiedy ciasto przestanie kleić się do dłoni formujemy kulę i odstawiamy w ciepłe miejsce na godzinę do wyrośnięcia. Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy i przekładamy na natłuszczona blaszkę. Sos: koncentrat pomidorowy mieszamy z keczupem i bazylią i smarujemy pizzę. Z kiełbasy zdejmujemy osłonkę, rozdrabniamy widelcem i układamy na pizzy.
Brokuła dzielimy na różyczki, wrzucamy do osolonego wrzątku , gotujemy 2-4 min, odsączamy i układamy na pizzy. Paprykę myjemy, oczyszczamy z nasion, kroimy w kostkę i również układamy na pizzy. Na wierzchu układamy krążki czerwonej cebuli.
Całość posypujemy startym żółtym serem.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220 stopni C i pieczemy ok. 20-25 min.