Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pizza z pięcioma gatunkami sera. Proporcje na prostokątną blachę o wymiarach około 22x30 cm.
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35870
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 141
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 251
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 283
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35870
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 141
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 251
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 283
Składniki
Mąkę wymieszać z drożdżami, 1/2 łyżeczki soli oraz ziołami prowansalskimi, następnie dodać wodę oraz olej i drewnianą łyżką wyrobić gładkie, sprężyste ciasto odchodzące od ścian naczynia.
Wyrobione ciasto przykryć lnianą ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Sery pokroić na kawałki.
Wyrośniętym ciastem wyłożyć dno natłuszczonej olejem blachy do pieczenia i odstawić w ciepłe miejsce do lekkiego wyrośnięcia.
Na wyrośniętym cieście rozprowadzić sok pomidorowy i rozłożyć kawałki serów.
Pizzę piec w piekarniku z włączonymi grzałkami górną i dolną w temperaturze 190 stopni Celsjusza przez około 30 minut.