Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pizza po polsku"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2123
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 970
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20985
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2123
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 970
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20985
Składniki
Z przesianej mąki, łyżeczki soli, drożdży, mleka, oleju i jajka zagnieć gładkie ciasto. Odstaw na 45 minut. W tym czasie oczyszczoną cebulę pokrój w piórka i podsmaż. Dopraw papryką i majerankiem. Całość wymieszaj z kiszoną kapustą.
Ciasto rozwałkuj na natłuszczonej blasze. Ziemniaki pokrój w cienkie plastry, dopraw i ułóż na cieście, przykryj warstwą kapusty. Ułóż kawałki peperoni.
Piecz 30 minut w 180 oC. Pięć minut przed końcem smażenia posyp pizzę drobno startym serem. Posyp szczypiorem i kaparami.Źródło: Na żywo