Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 494
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 72
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 148
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 494
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 72
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 148
Składniki
Jaja roztrzepać mikserem, wlać mleko, dodać mąkę. Wszystko razem dobrze zmiksować. Powstanie gęste ciasto naleśnikowe. Szynkę pokroić w drobną kostkę. Ser zetrzeć na jarzynowej tarce. Papryki umyć, osuszyć, oczyścić i posiekać na małe kawałeczki. Wszystko dodać do ciasta naleśnikowego, przyprawić papryką i przyprawą do pizzy. Dobrze wymieszać. Na dużej patelni rozgrzać olej. Smażyć na nim naleśniki z obu stron (powinny być dość grube - na ok. 1/2 cm. Podawać je z keczupem i zie-loną sałatą.