Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pizza na polencie z fasolką i boczkiem"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 486
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1588
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 70
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 164
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 383
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 107
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 486
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1588
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 70
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 164
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 383
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 107
Składniki
Zagotuj 800 ml wody. Posól, dodaj 3 łyżki oliwy i mieszając, powoli wsypuj mąkę. Gotuj, aż zgęstnieje. Przygotuj dwa arkusze papieru do pieczenia i na każdy z nich wlej połowę polenty, by powstały grubsze placki.
Oba placki posmaruj przecierem pomidorowym doprawionym przeciśniętym czosnkiem, solą, pieprzem i cukrem. Pokrój cebulę i papryczkę chilli.
Na każdym korpusie poukładaj plastry boczku i sera oraz sparzoną fasolkę. Posyp cebulą, chilli i tymiankiem. Skrop oliwą i zapiekaj w 190°C.Źródło: TV14