Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pizza na grubym cieście"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 516
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 269
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 516
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 269
Składniki
Do miseczki wkrusz drożdże, dodaj cukier oraz wodę. Mieszaj tak długo, aż drożdże się rozpuszczą. Odstaw na ok. 10 min. Na stolnicę lub blat przesiej mąkę, wsyp sól, wymieszaj. Dodaj rozpuszczone drożdże oraz olej. Zagnieć jednolite ciasto. Przełóż je do miski, przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na ok. 20 minut.
Paprykę przekrój na pół, usuń gniazda nasienne, opłucz, osusz i pokrój w kostkę. Kiełbasę pokrój w kostkę. Pieczarki i ogórki pokrój w plasterki. Ser pokrój w słupki. Cebulę pokrój w piórka.
Wyrośnięte ciasto rozwałkuj i przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wierzch posmaruj ketchupem i posyp suszonymi ziołami. Rozłóż pieczarki, cebulę, kiełbasę, ogórki oraz paprykę. Na wierzchu ułóż słupki sera tworząc kratkę. Piekarnik nagrzej do temperatury 180°C. Włóż blachę z pizzą, piecz ok. 30 minut.
60 minut. Porcja: 450 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie