Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pizza farmerska z sadzonym jajkiem"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 269
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 42
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 78
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 87
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 269
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 42
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 78
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 87
Składniki
Drożdże rozetrzyj z cukrem, odrobiną ciepłej wody i 2 łyżkami mąki. Zaczyn odstaw na 15 minut. Resztę mąki przesiej do miseczki, wsyp łyżeczkę soli. Wlej zaczyn i oliwę. Zagnieść ciasto. Odstaw w ciepłe miejsce na 40 minut. Pomidory zmiksuj. Wymieszaj z koncentratem. Przypraw solą, pieprzem i sło dką papryką. Tymianek posiekaj, połowę domieszaj do sosu.
Ciasto ponownie zagnieć, podziel na 2 porcje, rozwałkuj. Placki ułóż na blasze przykrytej pergaminem. Posmaruj sosem. Wstaw na 10 minut do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 st. Potem pizze wyjmij, obłóż groszkiem, posiekanymi dymkami i mozzarellą pokrojoną w plasterki. Na każdy placek wbij jajko. Posyp resztą tymianku. Piecz jeszcze 10-12 minut. Udekoruj listkami bazylii.Źródło: Tina