Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pizza warzywna na cieście francuskim. Ze względu na ciasto francuskie pieczemy ją „do góry nogami”, aby ciasto nie nasiąkało zbyt dużą ilością płynu z warzyw i pozostało chrupiące. Warzywa i grzyby dobieramy według naszych upodobań, a wtedy rezulatat powinien zadowolić wszystkich.
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 202
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 174
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 202
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 174
Składniki
Rozgrzac piekarnik do 200° C. Warzywa umyc i pokroic w kostke, grzyby pokroic w cwiartki lub w plastry. Obrac i wycisnac czosnek. Warzywa przelozyc do naczynia zaroodpornego i wymieszac z oliwa, sola, pieprzem i czosnkiem. Oderwac liscie oregano z galazek i rozlozyc je na warzywach. Piec na górnej szynie przez 10 minut.
Pomidory pokroic w plastry i ulozyc na upieczonych warzywach, a na nich 2 warstwy ciasta francuskiego. Ciasto francuskie posmarowac roztrzepanym jajkiem. Piec w piekarniku przez 10-12 minut.
Wyjac naczynie zaroodporne z piekarnika, polozyc na nim odpowiednio duza deske, odwrócic deske do góry nogami aby naczynie z pizza bylo na wierzchu, uniesc naczynie pozostawiajac pizze na desce. Wierzch pizzy oblozyc kawalkami mozzarelli, posypac tartym parmezanem i listkami bazylii. Na koniec skropic oliwa z oliwek.