Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pizza delikatna z cieciorką"
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 61
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 137
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 9943
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 61
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 137
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 9943
Składniki
??Drożdże zasyp cukrem, zalej gorącą wodą, wymieszaj i przykryte ściereczką odstaw na 5 minut. Następnie dodaj olej, sól, mąkę i wyrób ciasto. Po godzinie rozwałkuj je i przełóż na blachę.
Spód pizzy posmaruj równo sosem pomidorowym i posyp startym serem żółtym. Rozłóż na nim odcedzoną cieciorkę konserwową, pokruszoną fetę, plastry marchewki i kiełbasy (najlepiej suszonej).
Piekarnik nastaw na funkcję grzania z dołu i góry. Rozgrzej go do 200°C, po czym wstaw przygotowaną pizzę i piecz ją około pół godziny.
Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 370. Stopień trudności: średni.Źródło: Telemax