Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pizza błyskawiczna"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 114
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 161
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 42
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 114
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 161
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 42
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Składniki
Z drożdży, wody, cukru i soli robię zaczyn, odstawiam na 5 min. Szynkę, pieczarki, ser, paprykę kroję w plastry lub paski.
Do zaczynu dodaję mąkę i olej, wyrabiam ciasto. Rozwałkowuję je, przekładam na blachę z pergaminem. Ciasto nakłuwam, smaruję sosem, ukła dam ser, a na nim resztę składników. Pizzę piekę w temp. 200oC ok. 15 min (z termoobiegiem).
30 min • Porcja 240 kcal • Koszt porcji ok. 1,50 zł • Przepis na 2-3 porcje.Źródło: Kobieta i życie