Pizza

Pizza
> 3-4 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: taura
Nie ma to jak własnoręcznie zrobiona pizza

Składniki

Przygotowanie

  1. 20 dag drożdży zalałam 75 ml ciepłego mleka i dodałam łyzeczkę cukru. Po 30 minutach do zaczynu dodałam 2 szklanki przesianej mąki, łyżeczkę soli, łyżeczkę oleju, 75 ml wody. Mąż wyrobił ciasto. Odstawiliśmy przykryte ściereczką na godzinę. Po tym czasie uformowaliśmy ciasto w prostokąt do blaszki. Na to sos: koncentrat ze szczyptą cukru, czosnku i oregano. A teraz czego dusza zapragnie lub lodówka pozwoli. U nas paseczki boczku, cebula, czosnek, papryka, oliwki, oregano, ser. Piekłam 20 minut w 180 stopniach.

Komentarze do przepisu (4)

Konto usunięte 20 kwietnia 2012
Masz rację pizza własnej roboty jest najlepsza i wiesz co jesz.Bardzo podoba mi się sposób napisania przepisu... Czytaj całość »
Masz rację pizza własnej roboty jest najlepsza i wiesz co jesz.Bardzo podoba mi się sposób napisania przepisu trochę innowacyjny,ale wg. mnie krótki,rzeczowy i na temat.
Pozdrawiam.
iwonasz 21 kwietnia 2012
ale drożdży to chyba 2 dag a nie 20??u mnie dziś też pizza na kolacje!!
taura 21 kwietnia 2012
oj tak, 20 g, czyli 2 dag. Dzięki!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki