pizza

pizza
> 5-6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: kryska
smaczna

Składniki

  • maka, 2 1/2 szklanki
  • drozdze, 1 1/2 lyzeczki
  • sol, 1 lyzeczka
  • cukier, 1 lyzeczka
  • oregano, 1/2 lyzeczki
  • ciepla woda, niecala szklanka
  • sos pomidorowy, kilka lyzek
  • ser mozzarella, 200 gr
  • peperoni, lub salami
  • czerwona cebula, 1 mala
  • zielona papryka, polowa
  • pieczarki, kilka

Przygotowanie

  1. wyrobic ciasto i zostawic do wyrosniecia,

  2. piekarnik nagrzac do 250 stopni pieczarki pokroic w plasterki i ugotowac w lekko posolonej wodzie

  3. ciasto rozwalkowac posmarowac sosem ,posypac serem (zostawic troche na wierzch) ,polozyc peperoni, cebule pokrojona w plasterki, papryke, pieczarki ,mozna posypac odrobina oregano i pozostalym serem

  4. piec ok 15 min . to jest pizza na grubym spodzie jak ktos lubi cienkie mozna zrobic dwie

Komentarze do przepisu (8)

Konto usunięte 05 marca 2011
super przepis uwielbiam na grubym ciachu ,dodaje jeszcze szyneczke i oliwki jest pychotka
szynszylka 05 marca 2011
już wiem co dziś na obiad
ślinka cieknie :)
biancorossa 05 marca 2011
niezwykle apetyczny widok
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • maka, 2 1/2 szklanki
  • drozdze, 1 1/2 lyzeczki
  • sol, 1 lyzeczka
  • cukier, 1 lyzeczka
  • oregano, 1/2 lyzeczki
  • ciepla woda, niecala szklanka
  • sos pomidorowy, kilka lyzek
  • ser mozzarella, 200 gr
  • peperoni, lub salami
  • czerwona cebula, 1 mala
  • zielona papryka, polowa
  • pieczarki, kilka
Składniki