Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 38
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 33
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 70
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 38
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 33
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 70
Składniki
Drożdże rozrabiamy z letnim mlekiem i szczyptą cukru odstawiamy na około 15 min. do wyrośnięcia, następnie 3 szklanki mąki, 2 jajka, 1 łyżeczki soli, mleko ile ciasto zabierze oraz wyrośnięte drożdże dodajemy do miski i wyrabiamy ciasto na koniec odrobinę oleju i dalej wyrabiamy. Odstawiamy do wyrośnięcia ciasta.
Paprykę umyć pokroić w paseczki to samo zrobić z pieczarkami – podgotować dodać sól, pieprz, następnie pokroić wędlinę i cebulę w kostkę podsmażyć – dodać do podgotowanych pieczarek i papryki dodać kukurydzę.
Ciasto wykładamy na foremkę ( najlepsze są takie do pizzy - wychodzą wtedy dwie duże ) można posmarować trochę keczupem na to farsz posypujemy serem i do rozgrzanego piekarnika na około 30-40 pieczemy w temperaturze 200 C