Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 29
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 241
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1687
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 120
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 29
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 241
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1687
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 120
Składniki
Drożdże rozetrzyj z cukrem, dodaj 4 łyżki mąki i półtorej szklanki ciepłej wody. Rozczyn pozostaw do wyrośnięcia. Następnie wymieszaj go z solą, oliwą i pozostałą mąką. Rozmieszaj porządnie łyżką, Zagnieć gładkie ciasto.
Blaszkę wysmaruj olejem, piekarnik nastaw na 200°C Ciasto przełóż na blachę, rozciagnij na całą blache i przykryj ścierka. Zostaw na 10 minut do ponownego wyrośnięcia.
Zrób sos (proporcje wedle uznania), pokrój szynkę i zetrzyj mozzarellę. Nałóż składniki na pizzę i włóż do piekarnika na 16 minut.