Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 210
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 210
Składniki
Zaczynamy od zrobienia zaczynu z ok 20ml ciepłej wody, drożdży, cukru i łyżeczki mąki. Wszystko dokładnie mieszamy i zostawiamy do wyrośnięcia. Do miski dajemy mąkę, olej, resztę wody, sól oraz gotowy zaczyn i wszystko dokładnie wyrabiamy. Gotowe ciasto dajemy na blachę i zostawiamy do wyrośnięcia.
Do miseczki dajemy koncentrat, olej, czosnek, oraz przyprawy i dokładnie mieszamy. Gotowym sosem smarujemy ciasto i nakładamy dowolne składniki. Pizzę władamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni, góra-dół i pieczemy przez ok 30-35 min.