Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pizza z pomidorami i mozzarellą, z nutą bazylii.
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 150
Polecam.
Odsłon: 810
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 52
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9189
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 150
Polecam.
Odsłon: 810
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 52
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9189
Składniki
Mąkę wymieszać z drożdżami, ziołami prowansalskimi i około 1/4 łyżeczki soli, dodać wodę oraz olej i wyrobić sprężyste ciasto odchodzące od ścian naczynia. Przykryć lnianą ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Wyrośnięte ciasto podzielić na dwie części i uformować z nich dwie pizze w dowolnych kształtach.
Pomidory i mozzarellę pokroić w plastry.
Na każdej pizzy rozprowadzić po 3 łyżki soku pomidorowego i ułożyć plastry pomidorów oraz mozzarelli i posypać bazylią.
Pizze piec w temperaturze 190 stopni Celsjusza przez 30 minut.