Piwny naleśnik z mięsem i warzywami

Piwny naleśnik z mięsem i warzywami
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
Pyszne zarówno na obiad jak i kolację :)

Przygotowanie

  1. Mleko miksujemy z 2 jajkami, piwem i mąką, smażymy naleśniki

  2. Mięso kroimy w kostkę, zanurzamy w rozkłóconym jajku i obtaczamy w panierce. Smażymy

  3. Kapustę szatkujemy, solimy, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości, odcedzamy. Mieszamy z posiekaną cebulą, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem. Studzimy.

  4. Ogórki i pomidory kroimy w małą kostkę. Majonez mieszamy z ketchupem, smarujemy naleśniki. Nakładamy mięso, pomidory, ogórki, dajemy kapustę, przykrywamy naleśnikiem.

Komentarze do przepisu (2)

KulinarnaChwila 09 lipca
Pyszotka :)
klaudia11098 10 lipca
Dziękuje :)
Składniki