Piwne naleśniki z mięsem i pieczarkami.

Piwne naleśniki z   mięsem i pieczarkami.
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Docherro
Troszkę pracy było,ale efekt końcowy wspaniały:)

Składniki

  • udziec z indyka 1kg
  • duża cebula
  • 1/2 kg pieczarek
  • 1 łyżka masła
  • czerwona papryka w proszku łyżka
  • łyżka bazylii
  • kardamon łyżeczka
  • sól,pieprz
  • passata pomidorowa 200ml
  • piwo 500ml
  • 2 jajka
  • 2 i 1/4 szkl mąki
  • wędzony ser żółty 200g

Przygotowanie

  1. Cebulę pokrojoną w kostkę zeszklić.
    Dać pokrojone drobno pieczarki i usmązyć.
    Dodać zmielone mięso ,przyprawy i smażyć około pół godz.
    Gdy mięso jest usmażone dodać passatę i zasmażyć.
    Całość wystudzić.

  2. Przygotować ciasto na naleśniki.
    Patelnię lekko posmarować tłuszczem,smażyć naleśniki z dwóch stron.
    Do ciasta naleśnikowego nigdy nie dodaje się proszku do pieczenia:)

    Gotowe naleśniki nadziewamy mięsem,zawijamy jak krokiety i dajemy na blaszkę.
    Na wierzch położyć po plasterku sera,zapiec w piekarniku do jego rozpuszczenia.

  3. Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (10)

Nevermore 2 dni temu
A ja po kolacji, no i jak tu żyć ;) PYCHA :)
fafiatko 2 dni temu
O raju! ale smakowity pomysl. Az od patrzenia zrobialm sie glodna!
KulinarnaChwila wczoraj, o 06:51
Pyszotka:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • udziec z indyka 1kg
  • duża cebula
  • 1/2 kg pieczarek
  • 1 łyżka masła
  • czerwona papryka w proszku łyżka
  • łyżka bazylii
  • kardamon łyżeczka
  • sól,pieprz
  • passata pomidorowa 200ml
  • piwo 500ml
  • 2 jajka
  • 2 i 1/4 szkl mąki
  • wędzony ser żółty 200g
Składniki