piwne naleśniki

Przepis dnia 2011-08-11
piwne naleśniki
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Maupeczka
oryginalny smak,sycące...nie jedź po nich samochodem ;o)

Składniki

  • mąka, 2 szklanki
  • letnia woda, 1/4 szklanki
  • piwo jasne, 3/4 szklanki
  • jajka, 2
  • olej, 1 łyzka
  • sól, pół łyżeczki
  • cienkie parówki, 6 sztuk
  • żółty ser, plasterki
  • Bułka tarta

Przygotowanie

  1. Mąkę,jajka,piwo oraz wodę połączyć i dokładnie wymieszać.Dodać olej oraz sól.Konsystencja ciasta powinna przypominać konsystencję śmietany.Naleśniki usmażyć i odstawić do ostygnięcia.

  2. Następnie należy brać po jednym nalesniku,nałożyć na niego plaster sera żółtego oraz parówkę i zawinąć w rulon.Nakładamy te składniki od samej krawędzi naleśnika.Tak przygotowane naleśniki obtaczamy w surowym jajku i bułce tartej a następniesmażymy na złoty kolor.Można podawać z ketchupem lub sosem czosnkowym.Najlepsze są na cieplo ;o). Smacznego życzę.

Komentarze do przepisu (17)

adi_gryfino 09 sierpnia 2011
Przypomina mi trochę mięsne zrazy na zdjęciu ale sposób przygotowania potrawy już nie koniecznie :)
Całkiem... Czytaj całość »
Przypomina mi trochę mięsne zrazy na zdjęciu ale sposób przygotowania potrawy już nie koniecznie :)
Całkiem ciekawa propozycja. Trzeba nad nią pomyśleć. Dodaje do ulubionych :)
miechunka 09 sierpnia 2011
Dość ciężkostrawna ta propozycja/
kaska1 09 sierpnia 2011
Naprawde fajny przepis. Łatwy tani smaczny, a ze ciezkostrawny; no coz , mysle ze raz na jakis czas nie zaszkodzi.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • mąka, 2 szklanki
  • letnia woda, 1/4 szklanki
  • piwo jasne, 3/4 szklanki
  • jajka, 2
  • olej, 1 łyzka
  • sól, pół łyżeczki
  • cienkie parówki, 6 sztuk
  • żółty ser, plasterki
  • Bułka tarta
Składniki