Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Piwna golonka"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Składniki
Golonkę oczyść. Cebule obierz, pokrój na ćwiartki. Marchewki i pietruszkę obierz, pokrój na kawałki. Zagotuj rondel wody, osól. Włóż warzywa i przyprawy. Włóż golonkę, gotuj godzinę, obracając od czasu do czasu.
Czosnek przetrzyj przez praskę, utrzyj ze szczyptą soli, połącz z oliwą. Golonkę wyjmij z wody, osusz. Ułóż na blaszce, natrzyj oliwą czosnkową i polej niewielką ilością piwa. Piecz do miękkości w 190°C, podlewając resztą piwa i powstającym sosem.
Miód wymieszaj z odrobiną piwa. Posmaruj miękką golonkę. Piecz, aż się zrumieni.Źródło: Chwila dla Ciebie