Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pita z indykiem i warzywami"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 136
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 37
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 89
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 136
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 37
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 89
Składniki
Wymieszaj w miseczce do posmarowania pit: serek, mleko, posiekany czosnek i szczypiorek, dopraw solą.
Do drugiego naczynia włóż na sos: cienko pokrojony ogórek, posiekane listki mięty, łyżkę oleju oraz jogurt.
Umytą paprykę pokrój w dużą kostkę, a sałatę porwij na części.
Pierś indyka pokrój na cztery równe kawałki, dopraw solą i pieprzem, dodaj tymianek. Rozgrzej na patelni resztę oleju i podsmaż mięso na złoto. Gdy ostygnie, pokrój na plasterki.
Pity natnij, robiąc kieszonki i posmaruj je serkiem z czosnkiem oraz szczypiorkiem.
Wypełnij pity sałatą, papryką i kawałkami mięsa.
Podawaj z sosem jogurtowym. Możesz go dodać do mięsa w środku pity lub polać wierzch.
Czas: ok. 30 minut. Poziom: Łatwy porcje: 4, ilość kalorii: 420 kcal/ porcja.Źródło: Tele Tydzień